Publicerad: tisdag, 24 mars, 2020 - 17:48Uppdaterad: tisdag, 24 mars, 2020 - 17:53
  • Ingolf Hallén. Arkivfoto.

Ålänningar på väg hem från Gran Canaria

Ingolf Hallén är en av flera ålänningar som är på väg tillbaka till Åland.

Han åkte till Gran Canaria för ungefär två veckor sen och tanken var att de skulle stanna till onsdag nästa vecka. Men de har nu valt att åka hem tidigare på grund av den rådande karantän som är i Spanien, där man inte får vara utomhus alls egentligen.

- Köpcentrumen är stängda och vi får inte ens vistas i poolen. Då är det bättre att vara hemma på Åland i karantän, resonerar Ingolf Hallén, vars semester inte blivit riktigt som tänkt.

- Vi försökte boka flyg för att ta oss hem, via ett av de stora företagen och bokade hotell i Helsingfors. Vi hade precis betalat för det kalaset när vi fick till svar att resan var annulerad och att återbetalning inte skulle ske. Det var lite surt tycker jag, säger Ingolf Hallén.

- Men nu kommer vi att ta ett flyg idag (tisdag) till Helsingfors. Sen en taxi till Åbo där vi ska övernatta. För att till sist ta morgonbåten i morgon morgon, säger Hallén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »