Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 augusti, 2019 - 22:00Uppdaterad: fredag, 30 augusti, 2019 - 10:41
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) vill göra en översyn av Ålandstrafiken. Foto: Nina Smeds

Ålandstrafiken ses över av externa krafter

Sammanlagt 100.000 euro vill landskapsregeringen lägga ner på en översyn av Ålandstrafiken.

I översynen ingår det digitala systemet, kundservice, bokningsregler, biljettförsäljning och pakethantering. Ärendet finns med i landskapsregeringens andra tilläggsbudget för år 2019 som lämnades över till lagtinget i går. Landskapsregeringen har tittat på olika sätt att förbättra bokningsläget och bokningreglerna under den gångna mandatperioden men infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) tror att man kan förbättra ytterligare

- Och då behöver vi en extern hjälp eller konsult som kan titta på det, säger han.

Skärgårdsbor, turister, turistföretagare och även ålänningar med stuga i skärgården är beroende av skärgårdstrafiken och de ska även höras under processen enligt Mika Nordberg. Han vill ändå inte säga exakt hur man ska lösa problemen, men säger att det här är ett första steg.
-Det här är ett jobb som måste arbetas med i ett längre perspektiv, men under hösten hoppas jag att vi kommer vidare med just det här, säger Mika Nordberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »