Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 maj, 2022 - 11:22Uppdaterad: torsdag, 5 maj, 2022 - 12:50
  • Svensk fastighetsägare begärs i konkurs av ÅAB.

Ålandsbanken begär fastighetskung i Sverige i konkurs

Ålandsbanken har begärt en svensk fastighetsägare i konkurs efter att en stor härva i Skåne i Sverige uppdagats, rapporterar tidningen Sydsvenskan.

Thomas Melin och Johan Tungard ägde tillsammans fastigheter som de själva värderat till en och en halv miljard kronor, den så kallade Melinsfären. Med säte i Helsingborg har de båda männen drivit ett femtiotal fastighetsbolag.

I januari dömdes de till fängelse för grov trolöshet mot huvudman och blev belagda med näringsförbud efter en affär där de sålde hus där de själva satt i styrelsen och ägde flera av lägenheterna. Affären resulterade i att privatpersoner blev av med både sina lägenheter och pengar.

Melin har nu begärt sig själv i konkurs och har enligt Sydsvenskan privata skulder på över 241 miljoner kronor trots att svenska kronofogden tömt alla mannens konton. Tungard har begärts i konkurs av Ålandsbanken. Samtidigt pågår flera rättsprocesser mot männen som också utreds av svenska ekobrottsmyndigheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »