Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 mars, 2024 - 09:29

Ålands vackraste frimärke 2023 utsett

Årets vackraste frimärke har utsetts efter en internetomröstning av Åland Post där över 3 000 frimärkssamlare deltog. Det vinnande frimärket heter Större korsnäbb och föreställer två fåglar som tittar åt varsitt håll på en gren med kottar.

Frimärket gavs ut den 15 mars 2023 och konstnären bakom motivet, Bo Lundwall, säger enligt ett pressmeddelande från Åland Post att det är en fantastiskt trevlig utmärkelse. Han fick ett diplom och blommor skickade till sig. 

Bo Lundwall är en svensk djur- och naturkonstnär och detta blev tredje gången som han vann titeln Ålands vackraste frimärke. Han vann 2013 var ett frimärkshäfte med lommar och doppingar och 2019 vann han för frankeringsetiketter med fyra stycken olika hackspettar. 

– Det är jätteroligt att de som röstar tycker att mina bilder är tilltalande och det är mycket inspirerande att få uppskattning från samlare och allmänheten säger Bo Lundwall enligt pressmeddelandet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »