Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 oktober, 2022 - 05:56Uppdaterad: fredag, 28 oktober, 2022 - 07:15
  • Josefine Egenfelt är verksamhetsledare för Ålands natur och miljö. Arkivfoto.

Ålands natur och miljö köper skog

Föreningen Ålands natur och miljö köper ett 12,05 hektar stort skogsområde på norra Nötö i Föglö för 20.000 euro från en privatperson som själv kontaktade föreningen om en möjlig affär.

2018 bildade föreningen en skogsfond efter att man mottagit ett arv på 26.000 euro. Målsättningen var att förvärva ett skogsområde för att skapa en rekreativ oas i den åländska skogsnaturen. Ambitionen har varit att båda bevara skog och göra den tillgänglig för allmänheten i syfte att skapa naturglädje.

Enligt ett pressmeddelande säger Ålands natur och miljös verksamhetsledare Josefine Egenfelt att de är jätteglada över att äntligen lyckats ro projektet i hamn.

Föreningen hoppas att det blir ett välkommet besöksmål för såväl medlemmar som allmänheten. I nästa steg av processen undersöks möjligheten till att ge området naturskyddsstatus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »