Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 november, 2019 - 13:19Uppdaterad: fredag, 8 november, 2019 - 14:16
  • Nu ska Ålands idrott se över Åland Uniteds jämställdhetsinitiativ. Foto: Hasse Persson-Bru

Ålands idrott ser över ÅU:s jämställdhetsinitiativ

Ålands idrotts styrelse bereder och behandlar ärendet från Åland United under något av de kvarvarande mötena under 2019, meddelar sportchefen för Ålands idrott, Jenna Gestranius. Ålands Uniteds styrelse har påpekat att en ändring av elitstödet som gjorts till reseutjämningsstöd, kan ses som ett sätt att ge mer pengar till herrlag.

Sportchefen Gestranius berättar att fördelningen har skett enligt fastställda fördelningskriterier, där EU:s regler beaktas gällande statsstöd och där herr- och dammatcher är lika mycket värda. Ersättningsnivån har beräknats till 5 000 euro per bortamatch med begränsningen att 200 000 euro är maxmal utbetalning över en tre års period. Gestranius fortsätter säga att det i nuläget är svårt att se att det skulle handla om en miss i arbetet.

Ett förtydligande är begärt av Ålands idrott om vilken ändring av elitstödet som Åland United åsyftar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »