Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 30 oktober, 2022 - 11:49Uppdaterad: söndag, 30 oktober, 2022 - 12:17
  • ÅHS tittar på nytt informationssystem. Arkivbild.

ÅHS tittar på nytt informationssystem

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, fortsätter undersöka möjligheten att upphandla ett nytt vårdinformationssystem.

Det är i nuläget en leverantör som är aktuell och som dialog förs med. Tidsplanen för när det ska implementeras är i nuläget något oklar.

- Systemet ska vara ett stöd för personalen. Det är viktigt att systemet kommer på plats, för Ålands del, för äldreomsorgen och informationssäkerheten, sade styrelseordföranden för ÅHS, Wille Valve (MSÅ) efter fredagens styrelsemöte.

Han beskriver det som att man länge levt med ett visst lappverk som funkat helt okej. Men att det nu, enkelt uttryckt, ska bli ett utvidgat journalsystem som är mer automatiserat än dagens system. Det går att skräddarsy till åländsk lagstiftning och åländska förutsättningar.

- Det är av starkt intresse att det fortlöper mellan ÅHS och kommunerna. Att vi får veta vilka delar de behöver ta del av för att sköta äldreomsorgen exempelvis, sade Wille Valve.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »