Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 29 november, 2020 - 18:12Uppdaterad: måndag, 30 november, 2020 - 08:30
  • Slottsbanans tolfte hål. Foto: ÅGK.

ÅGK kandidat till proffstävling 2022

Till 2022 önskar Finlands Golfförbund att Ålands Golfklubb ska få anordna en Ladies European Tour alltså professionella golftävlingar för damer.

- De vill gärna att vi ska härbärgera en tävling. Alla nyckelpersoner i finska golfförbundet har varit här och varit imponerade av vad de har sett, säger Peter Ellqvist som är klubbdirektör för Ålands Golfklubb (ÅGK).

Finlands Golfförbund har gjort ett avtal med de europeiska tourerna. Till 2021 ska man ha en tävling på det finländska fastlandet och sen till 2022 vill man förlägga en Ladies European Tour till ÅGK. Ellqvist anser att det skulle vara logistiskt möjligt.
- Det är lite mindre skala på allting. Det är färre deltagare och en mindre publiktillströmning. Men det är klokt för oss, då en herrtävling rör sig om 50.000-60.000 människor som är svårt att ta emot på Åland i dag, säger klubbdirektör Ellqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »