Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 december, 2023 - 17:37Uppdaterad: tisdag, 2 januari, 2024 - 09:24

Åbo underrättelser: Kapten på Baltic Princess ställs inför rätta

Kaptenen på Tallink Siljas Baltic Princess åtalas för underlåtenhet att iaktta gott sjömanskap, alternativt försummande av räddningsåtgärd. Det rapporterar Åbo underrättelser

Det var i november ifjol som en man föll överbord söder om Mariehamn och åklagaren menar att det tog alltför länge innan befälet larmade sjöräddningscentralen.  

I januari i år meddelade Gränsbevakningen att förundersökningen var färdig och att ärendet lämnats över till Ålands åklagardistrikt för åtalsprövning.  

”Den försvunna personen hade klivit upp på fartygets räcke och fallit i havet därifrån nästan omedelbart. Fartygets befälhavare eller personal hade inte någon bekräftad iakttagelse om att personen hade fallit överbord. Av denna orsak drog det ut på tiden innan myndigheter larmades till sjöräddningsuppdraget”, skrev Gränsbevakningen i ett pressmeddelande då.

Åbo underrättelser skriver att man inledningsvis letade efter mannen inne i fartyget och att det tog fyra timmar från att mannens kamrat kontaktat personal tills att sjöräddningscentralen larmades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »