Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 januari, 2023 - 17:28Uppdaterad: fredag, 27 januari, 2023 - 08:13

Baltic Princess befälhavare misstänks för försummelse när person föll överbord

Baltic Princess befälhavare misstänks för underlåtenhet att iaktta gott sjömansskap samt försummelse av räddningsåtgärd efter att en person i november ifjol föll överbord.

Det är brottsbekämpningsenheten vid Västra Finlands sjöbevakningssektion har utrett händelseförloppet i förundersökningen.

”Den försvunna personen hade klivit upp på fartygets räcke och fallit i havet därifrån nästan omedelbart. Fartygets befälhavare eller personal hade inte någon bekräftad iakttagelse om att personen hade fallit överbord. Av denna orsak drog det ut på tiden innan myndigheter larmades till sjöräddningsuppdraget”, skriver Gränsbevakningen i ett pressmeddelande.

Ärendet har nu lämnats över till Ålands åklagardistrikt för åtalsprövning.

Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd skriver i ett mejl till Ålands Radio att ärendet nu är under utredning och att de inte har något att tillägga eller kommentera i ärendet just nu.

Artikeln har uppdaterats med kommentar av Marika Nöjd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »