Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 maj, 2021 - 15:24Uppdaterad: fredag, 28 maj, 2021 - 16:07

Åbo stad kan köpa Viking Line-terminal

Färjeterminalen i Åbo ska byggas om, och bland annat föreslås att Åbo stad löser in Viking Lines terminalbyggnad för 17,5 miljoner euro.

Förslaget i stort behandlas av stadsfullmäktige nu på måndag, den del som behandlar terminalen beslutas om senare i sommar. Totalt ska ombyggnaden kosta 172 miljoner euro.
Projektet berör hela hamnområdet i Åbo och man planerar en ny gemensam terminal för både Viking Line och Tallink Silja. De både rederierna är nöjda med planerna.

–Vi är glada över att detta stora byggprojekt utvecklas i samarbete och samförstånd. Vi har ett gemensamt mål: en smidigare passagerarupplevelse för kryssnings- och bilpassagerare samt last. Silja Lines nuvarande terminal har tjänat våra kunder i 50 år och nu ser vi fram emot att starta ett nytt gemensamt terminalbyggnadsprojekt, skriver Margus Schults, VD för Tallink Silja, i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »