Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 mars, 2023 - 15:46
  • I dag presenterades landskapets bokslut av bland andra Roger Höglund och Conny Nyholm.. Arkivbild.

15,3 miljoner plus i landskapets bokslut – 10 miljoner minus justerat för stora engångsposter

15,3 miljoner euro plus visar landskapsregeringens bokslut som presenterades i dag. Justerar man för stora engångsposter, till exempel det särskilda bidrag man fick för kostnader kopplade till pandemin, landar man istället på minus 10 miljoner.

Finansminister Roger Höglund (C) är ändå nöjd med resultatet sett till förutsättningarna. Pandemin, inflationen och Rysslands krig i Ukraina är yttre faktorer som påverkat. 
– Trots de utmanade tiderna vi haft har vi ingen skuldsättning, vi har förbättrad likviditet, låg arbetslöshet, vi ser inget behov av lån för drift och vi har en stark balansräkning, säger Höglund. 

Fortsatt finns dock stora utmaningar framöver och man behöver arbeta vidare med det finanspolitiska ramverket, säger han. 
– Vi har ett stort investeringsbehov framöver, det finns alltid byggnader som behöver byggas och båtar som behöver köpas in, säger Roger Höglund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »