Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2023 - 17:54Uppdaterad: tisdag, 3 oktober, 2023 - 12:56

Mer skatteintäkter än förväntat för Saltvik

Valdagen kommer allt närmare och den 15:e oktober är det dags för ålänningar att utse vilka representanter man vill ha för både lagtinget och kommunen.

Vi på Ålands Radio tittar närmare på hur den nu snart passerade mandatperioden har varit för respektive kommun med dess kommundirektörer och blickar framåt om vilka potentiella utmaningar som kan komma att stunda. Kommundirektören i Saltvik, Ewa Danielsson, säger att kommunens ekonomi är god och stabil.
Efter några tuffa år innan den här mandatperioden har man nu gjort ett bra resultat, där skatteintäkterna överstigit det förväntade. Tillbyggnaden av äldreboendet Sunnanberg, ett nytt servicehus i Hamnsundet och en ny brandbil till de frivilliga brandkårerna är några av investeringarna som kommunen gjort under de senaste fyra åren enligt Ewa Danielsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »