Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 oktober, 2021 - 08:00Uppdaterad: fredag, 19 november, 2021 - 15:13
På grund av upphovsrättsliga skäl kan programmet endast visas inom Åland och Finland.

Mitt liv som karismatisk pastor - och efteråt

Efter tre långa år som karismatisk pastor kraschade Patrick Tiainen och gick till psykjouren.

Där berättade han att han inte sovit på tre nätter, att han inte känner kroppens gränser längre, att han är gift med en kvinna men otrogen med en man, att hans närmaste vill driva ut den homosexuella andemakten ur honom, att han sagt upp sig från sin position som församlingsledare och att han inte vet vart han ska våga gå.

Idag är han oerhört tacksam för att de tog honom på allvar och hjälpte honom att förankra sig i verkligheten igen, men han minns också löpsedlarna han vaknade upp till redan nästa morgon: "Pastorn levde dubbelliv. Tiainen lämnar församlingen."

Redaktör: Hanna Klingenberg. Del 5 av 8.

Programmet publiceras som ett resultat av det så kallade Nordvision-samarbetet. Nordvision är en organisation där Ålands Radio och TV Ab och andra nordiska public service-bolag samarbetar och gratisutväxlar tv- och radiomaterial.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »