Video

Åland idag
Idag presenterade regeringssonderaren Veronica Thörnroos regeringsbasen. Här kan du se Ålands Radios direktsändning från presskonferensen.
Trafik och motor besöker Anton Jansson
Långprogram
Anton har en klar och tydlig filosofi med alla sina projekt. I Antons värld går rost före krom. - Ja, så är det funktion går först och allt ska användas, förklarar mekanikern och bilbyggaren Anton Jansson.
Åland idag
Här kan du se avgående landskapsregering presentera förslag till budget för Åland 2020. Nina Smeds rapporterar från presskonferensen.
Beppe Lindström och buktalardockan Glenn intervjuas av Mariana Olofsson
Gomorron
Det är knappast speciellt vanligt med buktalare här på Åland, men vi har i alla fall lyckats träffa 12-årige Beppe Lindström från Föglö, som jobbar på att behärska konsten.
Valvaka del 1:
Valvaka del 2:
Valvaka del 3:
Valvaka del 4:
Valvaka del 5:
Valvaka del 6:
Lagtingsvalet 2019
Ålands Radios valvaka för lagtings- och kommunalvalet, från Alandica, 20.10.2019.
Partiledardebatt del 1:
Partiledardebatt del 2:
Partiledardebatt del 3:
Debatter
Ålands Radios stora partiledardebatt. Samtliga åtta partier redogör för sina ståndpunkter och sin syn i en mängd olika frågor som påverkar ålänningarnas vardag.
Eckerö:
Kommunalvalet
Ortnamnet Eckerö betyder ursprungligen ekön, alltså en ö med trädslaget ek.
Långprogram
Ålands sjöräddningssällskap har idag sex stationer runt om på Åland och verksamheten drivs till största delen av frivilliga. Idag består den frivilliga styrkan av 120 män och kvinnor som vid sidan av sina vanliga jobb finns till för att rädda människor i sjönöd under årets alla dagar.
Sottunga:
Kommunalvalet
Sottunga gränsar till Kökar, Föglö, Kumlinge, Brändö och Vårdö. Den exakta bakgrunden till namnet Sottunga är förlorad i historiens dimmor men betyder förmodligen Sottes folk.

Sidor