Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 18:02Uppdaterad: torsdag, 5 oktober, 2023 - 12:20
  • Sund
    Andreas Johansson, kommundirektör i Sund. Foto: Johan Ågren.

"Något mer äldreomsorgspersonal i Sund än behövligt"

En satsning gentemot behörig äldreomsorgspersonal i Sund föll väl ut och man har nu något mer personal än nödvändigt. Men det är bra för att kunna ha kapacitet att möta upp mot plötsliga behov enligt Andreas Johansson, kommundirektör i Sund.

Vi på Ålands Radio tittar närmare på hur den nu snart passerade mandatperioden har varit för respektive kommun med dess kommundirektörer och blickar framåt om vilka potentiella utmaningar som kan komma att stunda. Andreas Johansson, kommundirektören i Sund säger att kommunens ekonomi är välmående och att man i maj månad betalade bort de sista lånen man hade och blev därmed skuldfria.

Han fick också i uppdrag att få in mer behörig personal till äldreomsorgen och gjorde en satsning som fallit väl ut. Man bad de ansökande att själva komma med önskemål om hur man ville jobba och har lyckats kunna pussla ihop ansökningarna på ett sätt som funkade för de flesta.
– Just inom äldreomsorgen kan det bli tvära kast, någon kan behöva mer äldreomsorg jämfört med dagen innan. Så då har vi kapacitet att möta upp där och det är bra, säger Andreas Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »