Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2024 - 11:03Uppdaterad: fredag, 24 maj, 2024 - 11:51
  • Torsdagsgästen
    Annelie Nylund foto: Tua Åström

Annelie och Charles driver ett av Ålands sista pensionat

I tre generationer har familjen Nylund drivit pensionat Solhem i Västra Ytternäs. Veckans torsdagsgäst Annelie Nylund håller tummarna för att det ska bli en fjärde.

Det var Annelies mans mormor som i början av förra seklet öppnade pensionat Solhem i Ytternäs. På den tiden fanns det gott om pensionat på Åland där folk bokade in flera veckors sommarvistelse. Den typen av semestrande är inte så vanlig idag, men visst finns det stammisar som bott på Solhem varje sommar ända sedan 70-talet, berättar Annelie. Gästerna vill gärna att den gammaldags miljön och atmosfären ska bibehållas och ser helst inte att vi gör några större moderniseringar, skrattar hon.
På lördag är det dock dags för ett modernt evenemang då Solhem öppnar dörrarna för ett Turf-event. Exakt vad det handlar om får ni reda på i veckans torsdagsgästintervju.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »