Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juni, 2024 - 17:02Uppdaterad: onsdag, 12 juni, 2024 - 09:27
  • Alfons Röblom, Ulrika Bengts och Marc Svahnström. Foto: Johan Ågren.

Vänskap och återseenden i “Två män i ett tält två”

Teater Gården med skådespelaren Marc Svahnström återbesöker Anders Larssons verk “Två män i ett tält” i uppföljaren “Två män i ett tält två”. Men denna gång har han Alfons Röblom som parhäst och Röblom gör comeback i teaterns rampljus efter att han varit på den politiska scenen i sex år. 

– Det betyder mer än vad jag trodde att få återgå till att jobba med teater, att föra de diskussioner vi för och att jobba fysiskt med kroppen. Jag upplever att jag blivit bättre politiker under de månader jag fått jobba här. Jag har fått fokusera på något annat mellan varven, säger Röblom. 

Den första pjäsen handlade om de två barndomsvännerna Vingle och Erbarmar som tältat tillsammans i sin ungdom och som nu bestämt sig för att återuppta den traditionen. Den sattes upp av Teater Gården 2015 och då spelades Erbarmar av Svahnström. Nu i uppföljaren har det gått tio år sedan barndomsvännerna tältade ihop senast och de vill återuppleva gamla minnen på nytt, men nu axlar Röblom rollen som Erbarmar. 

“Två män i ett tält” har tre olika pjäser som alla är skrivna av Anders Larsson. Just texten från Larsson beskrivs av Svahnström som skruvad och unik. Regissören Ulrika Bengts lockades också av hans roliga texter, men även att få jobba i en liten arbetsgrupp.  

– Som kvinna tycker jag det är intressant att dels jobba med en text som handlar om två män och sen även jobba med två män. Jag funderade på hur det skiljer sig från vad kvinnor pratar om, men det är ju precis samma saker. De pratar om förhållanden, barn eller ickebarn och sina åldrande föräldrar. 

– Och sina älskarinnor, flikar Svahnström in och skrattar. 

Teater Gården sätter upp Anders Larssons pjäs, Två män i ett tält två, med premiär den 18 juni klockan 19:00. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »