Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 februari, 2024 - 17:25Uppdaterad: fredag, 2 februari, 2024 - 17:25
  • Ålandspannkaka. Foto från Wikimedia.

Tyskfranskt TV-program letar efter matglada ålänningar

Den åländska mattraditionen hoppas man nu kunna belysa med hjälp av ålänningar i tysk-fransk tv.

Kulturkanalen ARTE planerar ett avsnitt om Åland i sitt program “Till bords i...” som är ett matprogram som handlar om mattraditioner och människor i sin vardag. Nu så behöver de hitta personer som skulle vilja visa upp den åländska matkulturen. Programmet har gjort närmare 300 avsnitt och letar nu efter familjer, par, vänner som tycker om att laga typisk mat från Åland. Det kan exempelvis vara Sundspirog, svartbröd, strömmingslåda eller den klassiska Ålandspannkakan. De ser helst att det bara är vanligt folk som älskar att laga mat, men det är viktigt att man är öppen, positiva och gillar att prata framför kameran.

Är det så att du känner dig träffad och skulle vilja vara med i programmet så kan du maila till tatjana.reiff@gmail.com.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »