Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2021 - 17:14Uppdaterad: onsdag, 22 december, 2021 - 10:31

Ska kommunerna få gå ur KST?

Vill lagtinget att kommunerna ska ges möjlighet att gå ut ur Kommunernas socialtjänst, KST? Det råder det delade meningar om i landskapsregeringen

Den som lyssnade på Åland idag i fredags hörde Runar Karlsson, som är styrelseordförande för Kommunernas Socialtjänst, KST, säga att han inte kan tolka finans- och näringsutskottets betänkande som något annat än att man genom en lagändring vill göra det möjligt för kommunerna att gå ut ur KST – något som han fruktar ska leda till en nedmontering av kommunalförbundet och beskrev som ”totalt orimligt”.

Men är det faktiskt så man ska tolka finans- och näringsutskottets av lagtinget godkända utlåtande? Nej, menar social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ). Ja, menar kansliminister Harry Jansson (C). Båda är dock överens om att en lagändring inte kan göras utan noggranna konsekvensbedömningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »