Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 december, 2021 - 17:07
  • Runar Karlsson. Foto: Owe Sjöblom.

KST-ordförande: Socialvårdens kostnader har inte ökat

Diskussionen om KST borde inte bara kretsa kring euro och cent utan också handla om klienternas välmående och samhällsvinsterna. Det menar Runar Karlsson, styrelseordförande för Kommunernas socialtjänst, KST.

I en del kommuner har det klagats högljutt om KST:s kostnader, men kostnaderna för socialtjänsten har inte ökat i och med KST:s intåg, uppger Runar Karlsson. Skillnaden är att de i dag betalas solidariskt utslaget på samtliga av de åländska kommunerna, vilket betyder att en del fått högre kostnader medan andra fått lägre.

Nu oroas Runar Karlsson över att landskapsregeringen ska komma att ändra lagen så att kommuner kan gå ur KST. Något som i förlängningen skulle betyda en nedmontering av KST och vara ”totalt orimligt”, menar han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »