Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 november, 2021 - 10:20Uppdaterad: tisdag, 30 november, 2021 - 10:57

"Risk att grupper ställs mot varandra"

När KST, som styrelseordföranden uttrycker det, börjar osthyvla bort kostnader är risken att olika gruppers intressen ställs mot varandra. Det menar DUV:s verksamhetsledare Susan Enberg.

Ålands radio har rapporterat om KST, Kommunernas socialtjänst, 39 gånger i år enligt vårt eget publiceringssystem. De flesta handlar om budgetproblem, eller i alla fall budgetprioriteringar. Senast hörde vi styrelseordföranden Runar Karlsson prata om hur det kan komma att bli aktuellt att skära i servicen till personer med funktionsnedsättningar, ett uttalande som skapade viss uppmärksamhet eftersom servicenivån är reglerad i lag.

Ämnet "personer med funktionsnedsättningar" i det här sammanhanget handlar nästan uteslutande om medlemmar i DUV, De utvecklingsstördas väl. Det menar DUV själva, och i går svarade DUV:s styrelse på budgetsynpunkterna i ett debattinlägg i tidningarna.

DUV:s verksamhetsledare, Susan Enberg, pekar på risken för att olika grupper ställs mot varandra.

Fotnot: Intervjun med Runar Karlsson hittar du här!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »