Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 november, 2021 - 17:43Uppdaterad: tisdag, 30 november, 2021 - 10:22
  • Runar Karlsson är styrelseordförande för KST. Foto Hans Persson Bru

KST-ordföranden: Servicen riskerar bli sämre

Sparkraven på Kommunernas socialtjänst, KST, kommer sannolikt att försämra servicen för en del av KST:s klienter, det säger styrelseordförande Runar Karlsson.

KST:s styrelse behandlade igår budgetförslaget som nu skickas till stämman. Förslaget har efter sparkrav från kommunerna bantats ner med en miljon euro från förvaltningens ursprungliga förslag.

KST ska spara genom att koncentrera sysselsättningsverksamheten för funktionshindrade till färre enheter och genom att projektet med ett nytt boende på Mariegatan i Mariehamn på grund av renoveringsbehov väntas skjutas fram till 2023. Men det blir också fråga om ”osthyvelstekniken”, säger Runar Karlsson.

– Resten är nog att det tajtas till, det görs något sämre och det kan nog bli något längre handläggningstider inom vissa områden om de inte har tillräckligt mycket personal, säger han.

I Åland idag kunde du höra förbundsdirektör Katarina Dahlman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »