Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 januari, 2023 - 17:37Uppdaterad: måndag, 30 januari, 2023 - 17:37
  • Björn Blomqvist. Foto: Johan Ågren.

Rederi Ab Eckerö öppna för ett större samarbete med Viking Line

Lars G Nordström, styrelseledamot i Viking Line och tidigare styrelseordförande i bland annat Vattenfall har i en intervju med Hufvudstadsbladet sagt att “Tillsammans skulle Viking Line och Eckerö bli en formidabel konkurrent till Tallink Silja om de samarbetade."

Men vad har konkurrensen mellan bolagen betytt för de båda? Har man förbättrats hela tiden för att bräcka den andre? Vi gästades av Björn Blomqvist som är vd för Rederi Ab Eckerö som ger sin syn av konkurrenssituation överlag på Östersjön, att han inte hört något från Viking Lines vd Jan Hanses om ett större samarbete mellan rederierna men att han är öppen för förslag och vem av bolagen som behövt det andra mest genom historien. Vi har sökt Jan Hanses för en kommentar utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »