Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 oktober, 2023 - 17:40Uppdaterad: torsdag, 19 oktober, 2023 - 17:40
  • Andreas Kanborg, Sandra Listherby och Anders Holmberg. Foto Johan Ågren.

Nya lagtingsledamöter redo att börja påverka

Efter söndagens val står det klart att åtta av de invalda ledamöterna som är helt nya inom landskapspolitiken.

Tre av dem är liberalen Sandra Listherby, moderaten Anders Holmberg och Obunden samlings Andreas Kanborg Sandra Listherby säger att kollegan Jesper Josefsson delat med sig av tips till sina nya kollegor i lagtinget, där han bland annat rekommenderar att vänta med tidningen till morgonkaffet och inte gå in i politiska diskussioner på sociala medier om det inte sker på ens egna sida.

Andreas Kanborg har närdemokrati, näringsliv- och familjepolitik som ämnen han har nära hjärtat. Näringsliv och turism är de ämnen som Anders Holmberg brinner för och Sandra Listherby nämner bland annat Ålands attraktionskraft och familjepolitik som ämnen hon vill driva framåt.

När trion fick drömma fritt om vilka utskott de skulle sitta i var finans- och näringsutskottet det som Andreas Kanborg och Anders Holmberg tyckte passade dem bäst. Medan Sandra Listherby valde att passa på frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »