Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 november, 2023 - 17:47Uppdaterad: onsdag, 1 november, 2023 - 17:48
  • Sofia Lundberg Söderling och Björn Moliis. Foto: Johan Ågren

Mens påverkar den idrottsliga prestationen

Skaderisk, återhämtningsgrad och ork påverkas när man har mens enligt Sofia Lundberg Söderling från det svenska företaget Redlocker.

Frågan om mens inverkan på idrott och träning har dryftats en hel del på senare år. Jomala IK har bjudit in till en föreläsning på temat med Sofia Lundberg Söderling som äger rum på Kyrkby högstadieskola under onsdagskvällen. Föreläsningen huvudsakliga fokus är att få fler att prata om mens och är uppdelad i två delar, där kvinnor är välkomna under första timmen, medan män är välkomna under den andra delen.

Att mens är tabubelagt gör att många inte vågar prata om det, vilket i sin tur påverkar hur mycket som man lär sig om det. JIK anordnar detta föreläsningstillfälle för att de ville göra mer och lyfta frågan ytterligare efter att damers shortsfärg hade diskuterats i media.

- Vi hade redan bytt från vita till blåa då, men vi började fundera på om det fanns något mer vi kunde göra för att lyfta frågan, säger Björn Moliis som är flick- och damansvarig för Jomala IK fotboll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »