Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 december, 2021 - 17:31

"KST är inte satta under lupp"

Kommunernas socialtjänst, KST, är inte satta under lupp, det säger finans- och näringsutskottets ordförande Jörgen Pettersson (C).

I sitt av lagtinget godkända betänkande står det att att ”utskottet föreslår att den lagstiftning som tvingar kommunerna att vara med i ett särskilt kommunförbund ska ändras så att kommunerna kan organisera sig fritt och flexibelt”.

Något som både KST:s styrelseordförande Runar Karlsson och kansliminister Harry Jansson tolkat som om man vill möjliggöra för kommunerna att gå ur KST. Detta eftersom KST är det enda kommunalförbund som kommunerna är tvingade att enligt lag vara med i, menar de. (Här kan du höra tidigare intervjuer i ämnet.)

Men Jörgen Pettersson menar att de inte velat peka ut något särskilt kommunförbund. En helt annan bild av som menades med skrivningarna i betänkandet har socialdemokraternas Nina Fellman, som även hon sitter i finans- och näringsutskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »