Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2024 - 16:25Uppdaterad: torsdag, 1 februari, 2024 - 07:21
  • Daniel Dahlén och Michael Hancock

"Hederlighet och ärlighet" vägen framåt efter elhybriddomen

Det råder kris för förtroendevalda på Åland enligt Daniel Dahlén, ledarskribent på Ålandstidningen.

Ålands Radio gästades av Dahlén och Michael Hancock, ledarskribent på Nya Åland för att diskutera det politiska efterspelet efter domen kring elhybridfärjan. 

– Jag vill inte lägga ansvaret jämntjockt på alla politiker, utan snarare på att vissa politiker låtit sig förledas av ett modernt lite mera populistiskt förhållningssätt till hur man ska föra politik. Det har fört oss hit, säger Hancock. 

Vägen framåt bygger på ärlighet och det kommer att ta lång tid att återuppbygga förtroende. Någon måste ta ansvar för det skedda men det är viktigt att hålla huvudet kallt. 

– Det har talats om att man är skadeståndspliktig som politiker och det finns en juridisk möjlighet att ta det vidare men jag tror att det är en farlig väg att vandra om vi ska ha kandidater i framtiden, säger Dahlén, som tillägger att detta är något politiken måste lösa själva. 

Michael Hancock är kluven i den frågan. 

– Jag vill hålla med men jag vill veta lite mer om hur mycket man visste när man fattade beslutet att avbeställa, säger Hancock. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »