Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 oktober, 2023 - 17:25
  • Anders Ingves och Jenna Gestranius. Foto: Johan Ågren

Ålands Idrott självkritiska: “Det pratas inte tillräckligt om idrott i politiken”

Ålands idrott tycker att det inte pratas tillräckligt om idrott i politiken och är självkritiska kring att de själva inte lyckats förmedla mer om idrottens nyttor till politikerna i talarstolen. 

Under våren har de samtalat med över 20 politiker från sju partier och samlat ihop sina önskemål i ett idrottspolitiskt manifest som kan hjälpa den kommande landskapsregering och dess regeringsprogram.

Några av punkterna från manifestet är att få mer platser för spontan idrott, göra det enklare och mer lustfyllt att vara ledare inom idrotten och att ha mer idrott och kultur i direkt sammankoppling med skoldagen.

– Det är ingen som ifrågasätter att idrotten är viktig, men man kanske tar den som lite för självklar. Vi kan bli ännu bättre än vad vi är nu, men då måste vi få möjligheterna att bli det också, säger Jenna Gestranius, sportchef för Ålands idrott. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »