Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 november, 2019 - 14:28Uppdaterad: fredag, 15 november, 2019 - 14:30
  • Anna Südhoff och Sofia Enholm. Foto: Ålands Radio
  • Anna Südhoff, Sandra Lindström och Sofia Enholm Foto: Ålands radio

Trosbekännelser: Sandra Lindström

Hur blev det kvinnans jobb att sopa upp brödsmular och packa jympapåsar? I dagens avsnitt pratar vi med psykologen och föreläsaren Sandra Lindström om strukturell jämställdhet. Eller snarare kanske bristen på strukturell jämställdhet.

Så här skriver Sandra Lindström själv på sin blogg "Jämställd vardag":

"Kvinnor utför fortfarande en timme mer obetalt arbete i hemmet per dag än män. Kvinnor tar ut mer föräldraledighet, vabbar och arbetar deltid i högre utsträckning än män. Löneskillnaderna består. Det är den krassa statistiken. Men vi vet också att statistiken inte visar allt. Det finns många små detaljer i vardagen som inte mäts, men som känns. Som skaver.

Brödsmulorna som bara ligger kvar på bordet. Tvätten som aldrig tvättar, viker och lägger sig i rätt byrålåda själv. Alla de där födelsedagarna som ingen minns, gympasäckar som ska packas, helhetsperspektivet. Projektlederiet. Det känslomässiga ansvaret. Att vara den som ständigt tar initiativet till att prata och lösa problem."

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »