Publicerad: lördag, 7 januari, 2017 - 18:47Uppdaterad: lördag, 7 januari, 2017 - 20:24
  • IFK:s sjätte seger i fortsättningstrean. Arkivfoto.

Storseger för IFK på bortais

Ishockey: En jämn första period, men sedan växlade IFK Mariehamn upp tempot. Lördagens tidiga seriefinal borta mot Ormsta HC blev inte särskilt spännande. 1-10 (1-1, 0-3, 0-6) talade sitt tydliga språk.

IFK Mariehamn fick en fin start på det nya året när laget gick in i fortsättningsserien av division 3 igen efter juluppehållet. Det skiljde bara två poäng mellan lagen inför den tidiga seriefinalen där IFK toppade serien före Ormsta HC. IFK:s Andreas Stenberg skänkte matchen i Vallentuna ishall dess första mål efter dryga tio minuter i spel 5 mot 4, men hemmalaget kvitterade före pausvilan.

I den andra perioden lade IFK grunden för segern. Emil Molander blev tvåmålsskytt och Mathias Kerwien utnyttjade ett powerplayoch satte 4-1. I den tredje perioden hade IFK lekstuga med mål av Robin Englund (3), Dominic Ingström (2) och Konstantin Ljubobratets. IFK:s storseger gör att laget rycker i tabellen och nu har fem poäng ned till tvåan.