Publicerad: söndag, 2 april, 2017 - 20:24Uppdaterad: söndag, 2 april, 2017 - 21:23
  • En hörna ledde fram till IFK Norrköpings första mål i årets allsvenska. Arkivfoto.

Premiärseger för IFK Norrköping

Fotboll: IFK Norrköping med spelmotorn Daniel Sjölund vann den allsvenska premiären hemma mot Hammarby med 2-1.

Anfallaren Sebastian Andersson gav Norrköping ledningen efter en nick på hörna i den 24:e minuten och innermittfältaren Filip Dagerstål pricksköt in 2-0 med vänsterfoten från straffområdeslinjen i den 40:e minuten. Fjolårstrean IFK Norrköping var det klart bättre laget och bjöd på ett rappt passningsspel under den första halvleken där Hammarby fick slita hårt i defensiven.

IFK  såg till en början ut att ha god kontroll på den andra halvleken och kunde spela på ledningen mot ett Hammarby som försvårade sina chanser att komma ikapp när laget drabbades av en frilägesutvisning en kvart från slutet. Men i en slutforcering lyckades Hammarby skapa flera giftiga lägen som tvingade IFK-målvakten Michael Langer att jobba för att freda sitt mål. På stopptid kom recuderingen från inbytte Romulo och med en minut kvar av stopptiden var Hammarby mycket nära en kvittering. IFK Norrköping kom undan med premiärsegern med andan i halsen. Daniel Sjölund spelade hela matchen inför premiärpubliken på dryga 14 500.