Publicerad: lördag, 13 maj, 2017 - 19:31Uppdaterad: lördag, 13 maj, 2017 - 21:44
  • Florin Wagner gjorde sitt tredje mål för säsongen när hon öppnade målskyttet mot JyPK. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Matchen bjöd på chanser åt båda håll. Foto: Hasse Persson-Bru

Oavgjort för Åland United

Fotboll: Åland United spelade 1-1 hemma mot JyTK i damernas liga inför 194 åskådare. Florin Wagners ledningsmål i den första halvleken räckte bara till en poäng.

Åland United var det bättre laget i en underhållande första halvlek där båda lagen skapade vassa målchanser. Första gången det riktigt hettade till var när United anföll på högerkanten i den 14:e minuten och Jenny Danielsson lirkade fram bollen till Lois Roche som i sin tur dribblade sig fram till skottläget. Bollen räddades av målvakten till hörna.

Wagners tredje mål för United
Med knappa halvtimmen spelad kom det första målet. Raissa Feudjio kunde öppna spel längs vänsterkanten sedan det att United kört fast längs högersidan. Florin Wagner tog med sig bollen, skar in i banan avslutade längs marken. 1-0 till Åland United.

Men JyPK skaffade sig goda kvitteringschanser. Den bästa kom i den 38:e minuten efter en hörna där bollen fastnade i Uniteds straffområde. JyPK kom till två avslut som båda täcktes undan av uppofrande United-spelare. Det andra avslutet räddades på mållinjen av Kaisa Kotka som stor rätt placerad.

Båda lagen skulle få var sin målchans före pausvilan. Isabella Mattsson sökte främre krysset när hon spelades fram av Lois Roche, men avslutet från snäv vinkel tog i burgaveln. JyPK:s Henna-Riikka Honkanen fick chansen med huvudet efter ett inlägg från vänsterkanten och tvingade Marjukka Mikkonen att sträcka ut rejält. ÅU-målvakten kunde avvärja den första halvlekens sista chans till en resultatlös hörna.

Honkanen kvitterade
Åland United inledde den andra halvleken utan Maja Lindqvist. Sydney Blomquist byttes in och tog över platsen som högerback, samtidigt som Bri Campos skickades upp i anfallet istället för Isabella Mattsson som tog klivet ner i banan, Efter en bra United-inledning på den andra halvleken tog JyPK över. Inom loppet av några minuter skapade gästerna från Jyväskylä tre giftiga lägen. Det tredje bar frukt när Henna-Riikka Honkanen nådde högst på en hörna och nickade den direkt i mål. Kvitterat till 1-1 i matchens 62:a minut.

Efter kvitteringsmålet hade ÅU svårt att lyckas etablera något tryck och vaska fram nödvändiga chanser för ett segermål. Matchen slutade 1-1 och Åland United är fortsatt obesegrat på hemmaplan den här säsongen i damernas liga.