Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 17:02
  • Det blir ett firande av IFK Mariehamn på torget på måndag, oavsett vilken medalj laget tar. Bilden togs när cupguldet firades i fjol.

Medaljfest hålls på torget

Mariehamns stad och landskapsregeringen har beslutat att IFK Mariehamn ska hyllas på torget på måndag den 24 oktober klockan 19.00 och det oberoende av hur den sista matchen mot Ilves slutar.

- Nu när det är klart att IFK Mariehamn åtminstone bärgar ett silver har vi bestämt oss för att erbjuda alla ålänningar möjligheten att hylla laget. Naturligtvis hoppas vi att vi ska få se dem höja pokalen, men även en silvermedalj är värd att fira, säger idrottsminister Tony Asumaa.

Stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson tillägger med orden.

- Mäktigt och historiskt blir det oavsett resultatet i söndagens match mot Ilves. Låt oss först se till att matchen blir en härlig och positiv upplevelse, och så ses vi för att hylla laget på torget på måndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »