Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 15 oktober, 2016 - 13:00Uppdaterad: lördag, 15 oktober, 2016 - 17:41
  • Elof "Loffe" johns visar vilket skogsparti som skulle kunna erbjuda dragraingförarna en test- och startsträcka. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Förarna tvingas idag klämma in sig mellan tallarna för att över huvudtaget få plats i depån. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Boris Williams är glad över markköpet. I bakgrunden bakom publiken ska det på sikt byggas en större publikparkering. Foto: Hasse Persson-Bru.

Markköp räddar och breddar åländsk folkrace

Motortsport: Ålands Motorklubb har köpt loss marken i Vessingsboda i Lemland där klubben bedriver folkrace. En större depå och en publikparkering finns redan i planerna för nästa säsong. Men markköpet kan också komma att gynna dragracing-sektionen.

I snart fyrtio års tid har Ålands motorklubb arrenderat marken där folkracen håller till. Men i torsdags skrev klubben på köpeavtalet som omfattar 6,2 hektar mark till priset av 40.000 euro. Nu öppnas helt nya möjligheter för klubben, samtidigt som framtiden tryggas.

- Jag finner inga ord. Jag är glad. De andra är jublande glada också. Nu känns det bra att vi kan utvidga verksamheten på egen mark, säger Elof ”Loffe” Johns, ordförande för Ålands Motorklubb.
Enligt Boris Williams, ordförande för folkrace-sektionen så är det den trånga depån som har bromsat utvecklingen för den åländska folkracen.

- Antalet tävlande har ökat konstant under de senaste åren och vi har helt enkelt inte haft plats för fler. Nu kan vi äntligen bygga ut depån, säger Boris Williams som siktar på runt 100 startande nästa år.

I markköpet ingår också ett fyrtio meter brett skogsområde väster om folkracebanan. Klubbens ordförande ”Loffe” Johns drömmer om att anlägga en preparerad asfaltsyta som kan fungera som testbana för dragracingförare.
- Jag kan inte lova något, men i min dröm skulle jag vilja se 2018 som ett mål där vi har en 50-meters sträcka. Kan vi få till 100 meter är jag jätteglad, säger ”Loffe” Johns.

Köpet omfattar inte marken för gokart och motorcross, som fortsatt är på arrende. Mer om det här kan du höra i Åland idag måndagen den 17 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »