Publicerad: lördag, 2 september, 2017 - 09:51Uppdaterad: lördag, 2 september, 2017 - 10:14
  • Andreas Vaiklas Estland förlorade med 1-2 mot Slovakien i EM-kvalet. Arkivfoto.

IFK-målvaktens Estland förlorade

Fotboll. IFK Mariehamns målvakt Andreas Vaikla spelade hela matchen för Estlands U21-landslag när man förlorade mot Slovakien i en EM-kvalmatch på fredagen.

Slovakiens Michal Sipl'ak gjorde 1-0 i den 14:e minuten och Estland kvitterade genom Markus Poom i den 83:e. I den 89:e minuten fick Slovakien en frispark som gick via Estlands mittfältare Kaspar Mutso och i mål. Andreas Vaikla gick också av planen med en varning i bagaget, i den 87:e minuten fick han ett gult kort.

Estland har bara en poäng och ligger fyra i sin kvalgrupp efter tre matcher där man förlorat två och spelat en oavgjord. U21-EM spelas i Italien och San Marino 2019.