Publicerad: måndag, 17 oktober, 2016 - 20:40Uppdaterad: tisdag, 18 oktober, 2016 - 09:27
  • Dever Orgill och Jani Lyyski fick fira två gånger om. Bilden är från en match tidigare i år.

IFK har allt i egna händer

Fotboll: IFK Mariehamn har guldavgörandet i egna händer inför den sista omgången som spelas på söndag. Detta efter att dom besegrade FC Lahti på bortaplan med 2-0 igår kväll.

Efter åtta minuter fick IFK en hörna som Jani Lyyski nickskarvade till Dever Orgill som kunde styra dit det första målet. IFK hade sedan ytterligare en boll i mål, men det dömdes bort på grund av en knuff i Lahtis straffområdet. I den andra halvleken kontrollerade IFK händelserna och efter ytterligare en fast situation med fem minuter kvar av ordinarie tid, en frispark från vänsterkanten, var Lyyski sist på bollen och den studsade in, rensades bort, men domaren uppmärksammade att bollen hade varit över linjen.

HJK vann sin match över Ilves och SJK vann över PK-35, vilket betyder att poängskillnaden är samma som inför kvällens match. IFK har nu 58 p, HJK 57 p och SJK 56 p. På söndag spelas den sista omgången och då kommer Ilves på besök till Mariehamn och HJK tar emot SJK i Helsingfors. Klockan 15.00 börjar matcherna och vid 17-tiden vet vi vem som blir mästare.