Publicerad: torsdag, 2 juni, 2011 - 18:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Historisk seger för ÅU i Tammerfors

Fotboll, damernas liga: Åland United vann i går i Tammerfors över Ilves med 4-1. Åland Uniteds första mål gjordes i den 24:e minuten av Elizabeth Ruberry som nickade in en frispark av Janelle Cordia. Assisterande tränaren Mikael Virta berättar att det trots ledningen i halvtid såg tufft ut för Åland United i första halvlek. Spelet förbättrades dock betydligt i andra halvlek och i den 46:e minuten gjorde Adelina Engman 2-0. Tre minuter senare ökade Emma Whitter på till 3-0, och i 55:e minuten gjorde Adelina Engman sitt andra mål i matchen. I den 66:e minuten gjorde Jessi Hietanen ett tröstmål för Ilves. -Det här är en historisk seger eftersom det är första gången Åland United vinner en ligamatch i Tammerfors, säger Mikael Virta.