Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2017 - 05:51Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2017 - 05:56
  • Samuel Fagerholm är ny huvudtränare för Åland United. Foto: Totte Vesterlund

Fagerholm ny tränare för ÅU

Fotboll. Samuel Fagerholm är ny huvudtränare för Åland United. I går skrev Fagerholm på kontraktet som sträcker sig över ett år med option på två år till.

ÅU:s sportchef Mikael Virta säger att det var ett ganska lätt och logiskt beslut att erbjuda Fagerholm rollen som huvudtränare.

- Han kom ju med i somras och känner redan till laget. Han har ambitioner att jobba professionellt som tränare, han har mycket kunskaper om fotboll och han har en soft spot för Åland United, säger Virta.

Virta tycker också att Fagerholm under tiden som assisterande tränare i Åland United visat att han har goda ledarskaper.
Nu återstår att göra klart med resten av ledarstaben.
- Samuel blir en arbetsledare när det gäller det och han har varit tydlig med att han vill ha en hel del att säga till om när det gäller de här sakerna, säger Mikael Virta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »