Publicerad: lördag, 8 maj, 2010 - 20:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Engman matchhjälte för ÅU

Fotboll: Åland United vann lördagens hemmamatch mot TiPS från Dickursby med 2-1. Via en kontring tog United ledningen i den 19:e minuten genom Sarah Engblom. Bara sex minuter senare kvitterade dock TiPS när gästernas Krista Dahlberg slog en hörna direkt i mål. Nio minuter in i den andra halvleken tog United ledningen på nytt när Adelina Engman, via ett lobbskott, kunde sätta sitt första ligamål i karriären. United kontrollerade därefter matchen och höll undan för TiPS som mot slutet av matchen reducerades till tio spelare, när Elina Sormunen fick en dubbelvarning. Åland United tog därmed lagets tredje uddamålsseger och skuggar PK-35 på andraplats, ett poäng bakom serieledarna Honka.