Se Pille Raadik och Mikael Virta berätta om årets säsong och ÅU:s förändrade förutsättningar.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2017 - 05:47, uppdaterad: onsdag, 4 oktober, 2017 - 11:14

Dyrare spelare, samma budget

Åland United har samma budget som tidigare men spelarna har blivit dyrare. Det säger Åland Uniteds sportchef Mikael Virta.
- För samma pengar som vi förut kunde få in väldigt duktiga spelare så får vi nu in spelare som fortfarande är duktiga men som inte håller samma kvalitet som de som förde oss till medaljer, säger han.

Åland United har i år fått kämpa för att behålla platsen i Damernas liga. Efter att ha tagit sju medaljer mellan 2007 och 2015, varav guld 2009 och 2013, slutade Åland United sexa i fjol och i år blir man åtta.

Virta konstaterar också att Damernas liga blivit mycket jämnare.
- Det fanns en tid när vi kunde ställa in skorna och piska till exempel ONS med 5-0 och 8-0. Det går inte längre, säger Mikael Virta.

På lördag spelar ÅU sin sista match för säsongen när man möter JyPK på bortaplan. Därefter tar Samuel Fagerholm över som ny huvudtränare och Mikael Virta hoppas att han ska stanna på posten i några år så att klubben kan börja arbeta lite mer långsiktigt och med mer kontinuitet.

Hör mer om detta i Åland i dag i eftermiddag.

Fler Sport

ÅCK har chans på avancemang

Ålands curlingklubbs lag i den svenska serien har chans att avancera i divisionerna efter helgens matcher i Sverige.

Början fällde IFK

Tränaren Peter Lundberg
Dom första 25 minuterna fällde IFK Mariehamn i gruppfinalen mot FC Inter i finska cupen, då var ställningen 3-0 till Åbo-laget och matchen var förlorad.

IFK hockey vann mot Norrtälje

IFK Mariehamn ishockey studsade tillbaka efter lördagens stjärnsmäll mot Sudret, förlust 2-10, och kunde vinna över Norrtälje IK med 7-5 idag söndag på bortais.

ÅFF vann över Sirius

Fyramålsskytten Rezgar Amani
Ålands FF vann två matcher mot Sirius U19 i helgen när dom träningsspelade i Eckeröhallen.

Våsc förlorade mot Rasbo

Våsc förlorade lördagens hemmamatch i innebandyns division 2 för damer när gästerna Rasbo IK vann med 6-3 i Baltichallen.

IFK hockey föll med dunder och brak

IFK Mariehamn ishockey förlorade bortamatchen i Alltrean mot serieledande Sudret stort, hela 10-2 blev det till gotlänningarna.

Stopp i semin för Wiss

Hanna Wiss tog sig till semifinal på 60 meter i inomhus-FM i Helsingfors, men där tog det stopp.

MLK har chansen att stiga

Otto Byman
MLK gjorde vad som krävdes för att ha kvar chansen att avancera till division 2 när dom besegrade RaVS från Raumo med klara 4-0 i tennisens division 3.

JIK föll i raka set

Jomala IK:s herrar förlorade i tre raka set när serieledarna Säters IF kom på besök till Vikingahallen i volleybollens division 1.