Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2017 - 05:47Uppdaterad: onsdag, 4 oktober, 2017 - 11:14

Se Pille Raadik och Mikael Virta berätta om årets säsong och ÅU:s förändrade förutsättningar.

Dyrare spelare, samma budget

Åland United har samma budget som tidigare men spelarna har blivit dyrare. Det säger Åland Uniteds sportchef Mikael Virta.
- För samma pengar som vi förut kunde få in väldigt duktiga spelare så får vi nu in spelare som fortfarande är duktiga men som inte håller samma kvalitet som de som förde oss till medaljer, säger han.

Åland United har i år fått kämpa för att behålla platsen i Damernas liga. Efter att ha tagit sju medaljer mellan 2007 och 2015, varav guld 2009 och 2013, slutade Åland United sexa i fjol och i år blir man åtta.

Virta konstaterar också att Damernas liga blivit mycket jämnare.
- Det fanns en tid när vi kunde ställa in skorna och piska till exempel ONS med 5-0 och 8-0. Det går inte längre, säger Mikael Virta.

På lördag spelar ÅU sin sista match för säsongen när man möter JyPK på bortaplan. Därefter tar Samuel Fagerholm över som ny huvudtränare och Mikael Virta hoppas att han ska stanna på posten i några år så att klubben kan börja arbeta lite mer långsiktigt och med mer kontinuitet.

Hör mer om detta i Åland i dag i eftermiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »