Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2016 - 16:47Uppdaterad: fredag, 21 oktober, 2016 - 22:15
  • Peter Lundberg har lotsat IFK Mariehamn fram till lagets första ligamedalj någonsin. Foto: Owe Sjöblom.

Ålands radio sänder IFK:s guldmatch

Fotboll: Ålands radio direktsänder söndagens ligaavslutning på WHA där IFK Mariehamn tar emot Ilves i en match där guldet står på spel för IFK och en Europaplats står på spel för Ilves.

Direktsändningen ger alla som inte har möjlighet att vara där fysiskt en chans att ändå kunna ta del av händelseutvecklingen och atmosfären när åländsk fotbollshistoria skrivs. Matchen spelas klockan 15.00 på söndag och direktsändningen startar klockan 14.45. Den historiska matchen kommenteras av Hasse Persson-Bru och Ralf-Åke "Kåke" Mattssson.
- Jag ser fram emot den här söndagen något alldeles fruktansvärt. Det är väl kanske det största som har hänt på Åland i idrottsväg. Cupguldet var stort, det var stort när IFK steg till ligan, Åland United har också vunnit ligaguld, men det här är nog ändå det största, säger "Kåke" Mattsson.

När vi besökte eftermiddagens träning på WHA så fick vi en pratstund med rehab- och fystränare Kristoffer Weckström för att få senaste nytt kring lagets förberedelser och fysisksa status. Anthony Dafaa Clement har under fredagen varit på läkarundersökning i Åbo och kan troligen inte spela till följd av en lårskada. En positiv nyhet var däremot att Gabriel Petrovic var tillbaka i full träning igen efter bakslaget med sin vadskada under uppvärmningen borta mot HJK.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »