Publicerad: lördag, 22 april, 2017 - 19:20Uppdaterad: lördag, 22 april, 2017 - 22:15
  • ÅU skaffade sig sju resultatlösa hörnor under den första halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru.

Åland United - GBK 2-0

Fotboll: Lördagens match i damernas liga mellan Åland United - GBK slutade 2-0 efter mål av Bri Campos och Sydney Blomquist.

Åland United lånade knappt ut bollen under den första halvleken. Gästerna från Gammelkarleby lade sig i omgående i låga försvarspositioner och gjorde det svårt för Åland United att hitta öppningar på vägen fram mot gästernas mål. Uniteds passningsspel var lite för långsamt och förutsägbart för att bra avslutslägen skulle uppstå.

Det var istället genom individuella prestationer som United skapade sina chanser. Som när Raissa Feudijo vrickade sig fram till matchens första målchans efter en hörna i den 17:e minuten och tvingade åländska Ellen Ahlström i GBK-målet till en räddning. Eller när Florin Wagner testade skott från distans i matchminut 32 och bollen tog i stolpens utsida.

Båda lagen gjorde var sitt byte inför den andra halvleken. För United kom Olivia Mattsson in i spel istället för Maja Lindqvist. United ändrade även formationerna och skickade upp högerbacken Bri Campos i en anfallsroll. Hon tackade för förtroendet genom att nicka in ledningsmålet på Uniteds tionde hörna. 1-0 i den 50:e minuten.

United fortsatte att trumma på i den andra halvleken och kastade in Sarah Burn istället för Sofia Lindström. I takt med att GBK tvingades flytta upp laget i jakt på en kvittering uppstod fler ytor för United i anfallsspelet. Bri Campos friställdes på nytt i straffområdet och drev bollen i sidled i ett försök att runda målvakten. Hennes avslut stöttes undan men bollen hamnade vid fötterna på Sydney Blomquist som hade öppet mål och kunde sätta 2-0 i matchens 75:e minut.

I slutminuterna fick Elsa Viktorsson göra sitt andra inhopp i Åland United och tillika hemmadebut i damernas liga. Uniteds första ligamatch på WHA för året sågs av 145 åskådare.