Publicerad: lördag, 27 augusti, 2022 - 09:53Uppdaterad: lördag, 27 augusti, 2022 - 14:32

Zetterström kvaltvåa i Hockenheim

Motorsport: Dragracingföraren Ida Zetterström var kvaletta efter fredagens två kvalomgångar i EM-deltävlingen i Hockenheim, Tyskland, men under lördagen petades hon ner till andra plats.

Ida som tävlar i klassen Top Fuel klockades i den andra kvalomgången för tiden 4,286 sekunder med en topphastighet på 422,93 km/h. Banan i dragracing mäter 304,8 meter.

Vid den tredje kvalomgången under lördagen kom Zetterström aldrig till start. Istället tog Jndia Erbacher över förstaplatsen i kvalet med tiden 3,892 sekunder.

I våras slog Ida Zetterström Europarekordet med tiden 3,782 sekunder på Santa Pod Raceway i Storbritannien. Vid den senaste EM-deltävlingen i Tierp, som hon vann för ett par veckor sedan, var hennes snabbaste tid i elimineringen 3,893 sekunder.