Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 december, 2023 - 10:54
  • Ida Zetterström flyttar till USA för att satsa på dragracingkarriären. Arkivbild.

Zetterström första europé att bli handplockad till USA – “Jag hade erbjudande från två team”

Planen för Ida Zetterström och hennes dragracingkarriär i USA är att köra fem tävlingar under nästa år för att sedan köra en full serie under 2025, något Ålands radio rapporterat om tidigare. 
- Jag är van att köra cirka fem tävlingar på en säsong men i en full serie handlar det om drygt 20 tävlingar, säger Ida Zetterström som ska köra för JCM-racing. 

Den största skillnaden, förutom antalet tävlingar, är den uppbackning Zetterström får från sitt team. 
- Teamet runt omkring kommer vara mycket större än jag är van vid. Sen kommer jag att träna och testa bilen på ett helt annat sätt där jag tidigare i princip fått testa bilen i samband med tävlingar, säger hon  

Ida Zetterström är den första europé som blivit handplockad till Top fuel i USA. Och hon var eftertraktad. 
- Det var två team som ville ha mig men valet föll till slut på JCM-racing. Min EM-titel samt mina två Europa-rekord gjorde att de fick upp ögonen för mig, säger Ida Zetterström. 

Ida Zetterström medverkar ikväll i det svenska tv-programmet Carina Bergfeldt som sänds på SVT1 klockan 22.00. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »