Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 augusti, 2024 - 14:12Uppdaterad: måndag, 19 augusti, 2024 - 21:15
  • Publikvänlig fotboll vill Gary Williams bjuda på. Arkivfoto.

Williams vill spela underhållande fotboll: Anfalla, spela intensivt och hålla boll

I fredags presenterade IFK Mariehamn klubbens nya huvudtränare Gary Williams efter att Bruno Romão valt att lämna sitt uppdrag tidigare samma vecka.

Nu ser Williams fram emot att komma igång ordentligt och leda laget uppåt i tabellen. 

Redan under söndagen var det dags för Williams första match som huvudtränare. En match mot FC Lahti som slutade 0–0. Även om det inte var en vinst var det ändå ett steg i rätt riktning efter en sex matcher lång förlustsvit. 

Williams säger att han vill att laget ska spela en underhållande fotboll för publiken: Anfalla och spela en högintensiv fotboll med bollövertag. 

– Jag är inte naiv, jag förstår att vi inte kan spela så varenda vecka mot varenda lag. Men det är ändå vårt mål, säger han. 

Williams säger också att laget tar mycket positivt med sig från matchen mot Lahti och att laget kommer jobba hårt framöver för att få resultaten med sig. 

– Känslan och motivationsnivån i omklädningsrummet är väldigt bra. Nu är det bara att fortsätta, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »