Publicerad: fredag, 26 november, 2021 - 06:18Uppdaterad: fredag, 26 november, 2021 - 09:12
  • Anna Westerlund, i mitten, på en bild i en tidigare match. Foto: FBF Riku Laukkanen.

Westerlund historisk när Finland förlorade

Finland förlorade VM-kvalmatchen mot Sverige i Göteborg med 1-2 på torsdagskvällen.

Sverige tog ledningen efter ungefär tio minuter, men kort därefter kunde Linda Sällström kvittera för Finland. I den andra halvleken var det spel mot ett mål och med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid kunde Lina Hurtig avgöra till Sveriges fördel.

Trots förlusten ligger Finland kvar på andra plats i gruppen med sex poäng efter fyra spelade matcher. Men då har bland annat Irland, som är två poäng bakom, en match mindre spelad. Sverige leder gruppen med full pott, tolv poäng. För Finlands del tar VM-kvalet nu paus fram till april.

Åland Uniteds mittback Anna Westerlund blev historisk när hon spelade matchen. Hon tangerade Jari Litmanens rekord i antal landskamper, 137 stycken.

Adelina Engman var inte med i matchen på grund av en lättare skada.