Publicerad: söndag, 26 februari, 2023 - 18:47
  • Olivia Mattsson och Adelina Engman spelar bägge i Damallsvenskan 2023.

Vinst för Hammarby - kryss för Växjö

Adelina Engmans Hammarby IF och Olivia Mattssons Växjö DFF inledde i dag tävlingssäsongen 2023 när bägge lagen spelade de första matcherna i gruppspelet i svenska cupen.

Hammarby IF ställdes mot IF Brommapojkarna och tog en säker seger med 4-0 (2-0). Adelina Engman startade matchen för Hammarby och spelade fram till Matilda Vinbergs 3-0-mål. Kort därefter, i den 61:a minuten, byttes hon ut.
Förutom Hammarby och Brommapojkarna ingår IK Uppsala och Eskilstuna United i gruppen där ett lag går vidare till slutspel.

Olivia Mattsson satt på bänken hela matchen när Växjö DFF spelade oavgjort hemma mot Vittsjö GIK. Matchen slutade 1-1 efter att Växjö kvitterat i den 83:e minuten. Även BK Häcken och KIF Örebro ingår i fyralagsgruppen.

Svenska cupens gruppspel fortsätter nästa helg.