Publicerad: lördag, 17 augusti, 2019 - 18:49Uppdaterad: lördag, 17 augusti, 2019 - 19:11
  • Isabella Mattsson. Foto: Victor Enberg
  • Åland United pressade gästerna under hela matchen. Foto: Victor Enberg

Viktig seger för Åland United

Åland United slog tabelljumbon IK Myran med 1-0 på Wiklöf Holding Arena under lördagen i Damernas liga.

Det var Åland United som styrde spelet under den första halvleken. Utöver en nick i den 18:e spelminuten som gick precis ovanför Anna Tamminens ribba var det hemmalaget som radade upp chanserna. Närmast var Signy Aarna och Bri Campos som båda var fria med målvakten men lyckades inte förvalta chanserna.

Den andra halvleken fortsatte i samma spår som den första och i den 72:a minuten kom ledningsmålet. Isabella Mattsson klippte till på halvvolley från straffområdeslinjen och avslutet var otagbart för Jillian McVicker som vaktade bortalagets mål.

Viktiga tre poäng för Åland United i jakten på medaljplatserna i det övre slutspelet. Nästa lördag väntar Ilves på bortaplan i den sista matchen i grundspelet innan tabellen delar sig och Åland United är med segern klara för den övre slutspelstabellen.