• Isabella Mattsson. Foto: Victor Enberg
  • Åland United pressade gästerna under hela matchen. Foto: Victor Enberg
Samuel Fagerholm och Isabella Mattsson efter slutsignalen:
Publicerad: lördag, 17 augusti, 2019 - 18:49, uppdaterad: lördag, 17 augusti, 2019 - 19:11

Viktig seger för Åland United

Åland United slog tabelljumbon IK Myran med 1-0 på Wiklöf Holding Arena under lördagen i Damernas liga.

Det var Åland United som styrde spelet under den första halvleken. Utöver en nick i den 18:e spelminuten som gick precis ovanför Anna Tamminens ribba var det hemmalaget som radade upp chanserna. Närmast var Signy Aarna och Bri Campos som båda var fria med målvakten men lyckades inte förvalta chanserna.

Den andra halvleken fortsatte i samma spår som den första och i den 72:a minuten kom ledningsmålet. Isabella Mattsson klippte till på halvvolley från straffområdeslinjen och avslutet var otagbart för Jillian McVicker som vaktade bortalagets mål.

Viktiga tre poäng för Åland United i jakten på medaljplatserna i det övre slutspelet. Nästa lördag väntar Ilves på bortaplan i den sista matchen i grundspelet innan tabellen delar sig och Åland United är med segern klara för den övre slutspelstabellen.

Fler Sport

Full pott för MLK

Zacharias Forsström efter vinsten mot TCT
4-0 vann MLK med för andra gången denna helgen när hemmalaget välkomnade TCT till Bollhalla. En match som bjöd på långa bollar med bra spel och där slutresultatet ändå speglade hur matcherna hade spelats.

IFK Mariehamn utklassade Ormsta

Otto Silfver efter matchen mot Ormsta
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog en väldigt betryggande seger hemma på Islandia med 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). I matchens första minut gör IFK:s Robin Englund 1-0. Därmed skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den person med flest poäng någonsin i division tre, 412 poäng allt som allt.

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström om Marcialonga 2020
Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.