• Arkivbild: IFK Mariehamn
Publicerad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 20:31, uppdaterad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 20:41

Viktig bortaseger för IFK

0-2 blev slutresultatet mellan SJK och IFK Mariehamn. Målskyttar för IFK blev Aristote Mboma och Simon Silverholt. Tre poäng som gör att IFK klättrar i tabellen till en sjundeplats, två poäng ifrån SJK som ligger på övre halvan av tabellen. 

Matchen mellan SJK och IFK Mariehamn var väldigt jämn. Det krävdes storspel av IFKs målvakt Oskari Forsman och även lite tur då SJK hade några träffar i virket.

I den 75e minuten tar Simon Silverholt emot bollen och passar den till Aristote Mbomba som kommer rättvänd och skjuter lite utanför straffområdet. Det är ett lågt skott rätt på mål. SJKs målvakten har inte full kontroll på bollen och styr den in i mål. 0-1

0-2 kommer efter en långboll som Mbomba springer på, som tvingar SJKs målvakt Mikhel Aksalu till att bara lyfta iväg bollen. IFKs Gustav Backaliden tar emot den och hittar till Simon Silverholt som kommer springandes mitt i banan och är fri med målvakten och placerar in den i bortre gaveln.

Vinsten innebär att IFK klättrar till en sjundeplats i tabellen. Tre matcher kvarstår av ordinarie spelschema för IFK Mariehamn innan tabellen delas. Matcherna är mot tabelljumbon VPS Vasa härnäst, SJK på hemmaplan och slutligen FC Lahti, som har lika många poäng som IFK, men sämre målskillnad.

Fler Sport

Full pott för MLK

Zacharias Forsström efter vinsten mot TCT
4-0 vann MLK med för andra gången denna helgen när hemmalaget välkomnade TCT till Bollhalla. En match som bjöd på långa bollar med bra spel och där slutresultatet ändå speglade hur matcherna hade spelats.

IFK Mariehamn utklassade Ormsta

Otto Silfver efter matchen mot Ormsta
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog en väldigt betryggande seger hemma på Islandia med 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). I matchens första minut gör IFK:s Robin Englund 1-0. Därmed skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den person med flest poäng någonsin i division tre, 412 poäng allt som allt.

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström om Marcialonga 2020
Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.