• Arkivbild: IFK Mariehamn
Publicerad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 20:31, uppdaterad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 20:41

Viktig bortaseger för IFK

0-2 blev slutresultatet mellan SJK och IFK Mariehamn. Målskyttar för IFK blev Aristote Mboma och Simon Silverholt. Tre poäng som gör att IFK klättrar i tabellen till en sjundeplats, två poäng ifrån SJK som ligger på övre halvan av tabellen. 

Matchen mellan SJK och IFK Mariehamn var väldigt jämn. Det krävdes storspel av IFKs målvakt Oskari Forsman och även lite tur då SJK hade några träffar i virket.

I den 75e minuten tar Simon Silverholt emot bollen och passar den till Aristote Mbomba som kommer rättvänd och skjuter lite utanför straffområdet. Det är ett lågt skott rätt på mål. SJKs målvakten har inte full kontroll på bollen och styr den in i mål. 0-1

0-2 kommer efter en långboll som Mbomba springer på, som tvingar SJKs målvakt Mikhel Aksalu till att bara lyfta iväg bollen. IFKs Gustav Backaliden tar emot den och hittar till Simon Silverholt som kommer springandes mitt i banan och är fri med målvakten och placerar in den i bortre gaveln.

Vinsten innebär att IFK klättrar till en sjundeplats i tabellen. Tre matcher kvarstår av ordinarie spelschema för IFK Mariehamn innan tabellen delas. Matcherna är mot tabelljumbon VPS Vasa härnäst, SJK på hemmaplan och slutligen FC Lahti, som har lika många poäng som IFK, men sämre målskillnad.

Fler Sport

Engman räddade poäng för Chelsea

Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.

Nytt samarbete tar innebandykillar till seriespel i Sverige

Verksamhetsledare David Eriksson, spelarna Åke Lundin och Robin Isaksson:
Ett samarbete mellan innebandylagen Våsc och IF Fram har resulterat i ett nytt lag, Våsc/IF Fram, med högstadiepojkar som i höst spelar i Upplandsserien i Sverige. Tidigare har åldersgruppen endast spelat på Åland, där antalet lag har minskat över tid.