Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 20:31Uppdaterad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 20:41

Viktig bortaseger för IFK

0-2 blev slutresultatet mellan SJK och IFK Mariehamn. Målskyttar för IFK blev Aristote Mboma och Simon Silverholt. Tre poäng som gör att IFK klättrar i tabellen till en sjundeplats, två poäng ifrån SJK som ligger på övre halvan av tabellen. 

Matchen mellan SJK och IFK Mariehamn var väldigt jämn. Det krävdes storspel av IFKs målvakt Oskari Forsman och även lite tur då SJK hade några träffar i virket.

I den 75e minuten tar Simon Silverholt emot bollen och passar den till Aristote Mbomba som kommer rättvänd och skjuter lite utanför straffområdet. Det är ett lågt skott rätt på mål. SJKs målvakten har inte full kontroll på bollen och styr den in i mål. 0-1

0-2 kommer efter en långboll som Mbomba springer på, som tvingar SJKs målvakt Mikhel Aksalu till att bara lyfta iväg bollen. IFKs Gustav Backaliden tar emot den och hittar till Simon Silverholt som kommer springandes mitt i banan och är fri med målvakten och placerar in den i bortre gaveln.

Vinsten innebär att IFK klättrar till en sjundeplats i tabellen. Tre matcher kvarstår av ordinarie spelschema för IFK Mariehamn innan tabellen delas. Matcherna är mot tabelljumbon VPS Vasa härnäst, SJK på hemmaplan och slutligen FC Lahti, som har lika många poäng som IFK, men sämre målskillnad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »